Joomla 5.2

Lad os fejre!  Joomla projektet er glade for at kunne annoncere udgivelsen af Joomla 5.2 samme med Joomla 4.4.9. Denne nye mindre version af Joomla 5.2 bringer spændende forbedringer, der gør det lettere for alle – fra udviklere til indholdsoprettere – at bygge og styre deres websteder.

Hvad er nyt i Joomla 5.2?

Her er et hurtigt kig på de nye funktioner som Joomla 5.2 bringer med sig:

Forbedringer af guidede

Med Joomla 5.2, starter den guidede tur “Hvad er nyt” automatisk efter at du opdaterer, hvilket gør det lettere at opdage alle de seneste forbedringer på en gnidningsløs brugervenlig måde. Denne funktion kan også brugerdefineres til dine egne behov.
PR #43966 | Lær mere i dokumentationen

Multisprogs menustyring

Ikke længere behov for at duplikere menuer til hvert sprog! Joomla 5.2 simplificere styring af multisprogs websteder, ved at tillade at multiple hjemmesider tilføjes til en enkelt menu.
PR #43862 | Dokumentation her

Nyt artikler modul

Det spritnye Artikler modul giver dig mere fleksibilitet i forhold til at vise dit indhold. Filtrer artikler efter kategori og skræddersy visningen i forhold til dine behov - alt sammen med et mere intuitivt interface!
PR #43738 | Dokumentation her

Brugerdefinerbare e-mail skabeloner

Giv dine e-mails et professionelt touch ved at brugerdefinere HTML skabeloner direkte fra Joomla admin panelet. Personaliser dine e-mail layouts, tilføj logoer, og sikrer dig at alle kommunikationer er on-brand.
PR #43829 | Lær mere her

Opret kategorier direkte i menuer

Oprettelse af kategorier i Joomla har aldrig være lettere. Du kan nu gemme kategorier direkte i menuer, hvilket giver dig en hurtigere og mere intuitiv arbejdsgang.
PR #43840 | Dokumentation her

Betingede felter til formularer

Tag kontrol over dine formularer med betinget feltvisning baseret på globale indstillinger. Denne funktion lader dig vise eller skjule felter dynamisk afhængigt af konfigurationen, hvilket giver mere fleksibilitet til dine formularer.
PR #43842 | Lær mere i dokumentationen

CSS klasse vælger i TinyMCE

Style dine links lettere med Joomla 5.2’s nye CSS klass vælger i TinyMCE. Ingen behov for at redigere HTML'en – vælg blot din klasse og værsgo'!
PR #43260 | Dokumentation hee

Forbedret adgangskode sikkerhed

Joomla 5.2 understøtter nu et bredere område af specialkarakterer til adgangskoder, og gør dit websted endnu mere sikkert.
PR #43484 | Lær mere om adgangskodesikkerhed

Udviklerfunktioner og optimeringer

Joomla 5.2 bringer også flere forbedringer målrettet til udviklere og webstedsperformance:

SEO og SEF URL forbedringer

Strikt routing og forbedret SEF URL muligheder reducerer dobbeltindhold og unødige omdirigeringer, som booster dit websteds SEO.
PR #43432 | Lær mere om SEO forbederinger

Event klasser til plugins

Udviklere vil værdsætte introduktionen af event classes, hilket gør plugin udvikling mere modulær og lettere at styre.
PR #43639 | Lær at anvende event classes

Forbedret media manager

Medie manageren auto-vælger nu det seneste upload, hvilket gør det hurtigere at styre og indlejre medier i dine artikler.
PR #43823 | Lær mere

Optimerede billedminiaturer

Joomla 5.2 bringer bedre billedminiature kompression, hvilket hjælper med at indlæse dit websted hurtigere og spare plads.
PR #43282

PHP 8.4 understøttelse

Fuld kompatibilitet med PHP 8.4 sikrer bedre performance og sikkerhed efterhånden som hosting miljøer opgraderer til nyere PHP versioner.
PR #43323

Bedre opgavestyring

Skærmen planlagte opgaver advarer nu administratorer hvis en opgave fejler i udførsel, hvilket hjælper dig med at holde styre på dine cron jobs.
PR #43491

Download Joomla 5.2 nu!

Oplev Joomla 5.2 ved at downloade den seneste version:

Joomla 4.4.9

Bemærk: Joomla 4.4.9 er nu tilgængelig, og bringer de seneste fejlrettelse. Denne udgivelse markerer slutningen på fejlrettelsesopdateringer til Joomla 4.4. Fremadrettet vil der kun blive leveret sikkerhedsrettelser til denne version.

Ønsker du at testkøre Joomla 5 uden at skulle installere den selv? Vi har en løsning til dig: Prøv Joomla 5.2 på launch.joomla.org

Hvis du stadig er på Joomla 4.4.x, så har vi gode nyheder! Opgradering fra Joomla 4.4.x til 5.x er en opgradering, ikke en migrering. De fleste udvidelse vil nok virke ganske gnidningsløst med plugin'et Bagudkompatibilitet aktiveret.
Fuld opgraderingsguide her

Installationsinstruktioner og tekniske krav

Videre læsning og dokumentation

For mere information, gennemse den fulde dokumentation og PR lister:

En stor tak til vore frivillige!

En stor tak til alle der har bidraget til udgivelsen af 5.2.0 og 4.4.9!

En special tak til vore Joomla 5.2 udgivelsesmanagers: Hannes Papenberg og Peter Martin, som arbejde utrætteligt for at få denne udgivelse ud. 
Og Martin Kopp og Allon Moritz, som har arbejdet for at få Joomla 4.4.9 klar til udgivelse.

Vi havde 4 nye bidragsydere, 41+ bidragere og 317+ Pull Requests er blevet flette ind
Fulde detaljer på GitHub

En stor tak ud til vore teams, som har lavet et fantastisk job. I særdeleshed, CMS vedligeholdelsesteamet, CMS udgivelsesteamet, doks teamet og Marketing teamet som alle har gjort deres ypperste for at få denne udgivelse til at lykkes.

Tak til alle

Sponsorer