Joomla 4.4.3 and 5.0.3

Joomla! projektet er glade for at kunne annoncere udgivelsen af Joomla 5.0.3 og 4.4.3. Dette er en sikkerheds- og fejlrettelsesudgivelse til 5.x og 4.x serien af Joomla.

Denne udgivelse fortsætter Joomla’s høje standarder indenfor tilgængeligt webdesign, og fremhæver Joomla's værdier indenfor inkludering, simplicitet og sikkerhed, som gør Joomla  til en endu mere kraftfuld open-source webplatform.

Sikkerhedsrettelser

 • [20240201] - Kerne - Utilstrækkelig sessions udløb i MFA management visninger
 • [20240202] - Kerne - Åben omdirigering i installationsapplikation
 • [20240203] - Kerne - XSS i medie valg felter
 • [20240204] - Kerne - XSS i mail adresse outputs
 • [20240205] - Kerne - Forkert indholdsfiltrering i filterkoden

 

Fejlrettelser og forbederinger i 5.0.3

 • Baggrund af Code Mirror fuldskærm #42683
 • Nogle oversættelsesopdateringer #42669
 • Vis beskeder på fejlside #42652

 

Den fulde liste på GitHub er her: https://github.com/joomla/joomla-cms/milestone/120?closed=1

Hvad kommer der i 4.4.3?

 • Fejlrettelser

Den fulde liste på GitHub er her:https://github.com/joomla/joomla-cms/milestone/121?closed=1

Hvor kan jeg downloade Joomla 5.0.3?

Selvfølgelig på Downloads webstedet :)

Nye installationer

Instruktioner for nye installationer og tekniske krav

Installer 5.0.3 

Opgrader

Opgrader 5.0.3

Hvor kan jeg downloade Joomla 4.4.3?

Opgrader

Opgrader 4.4.3 

Ønsker du at prøve Joomla 5 uden at skulle installere det? Vi har en løsning til dig: Prøv Joomla 5.0 på launch.joomla.org

Har du stadig websteder på Joomla 3.x?

Så er der en kommerciel sikkerhedsudgivelse, 3.10.14-elts.

https://elts.joomla.org/release-notes

Hvordan kan jeg opgradere mit websted til Joomla 5?

Vi har gode nyheder, fordi Joomla 4.4.x til 5.x, er en opgradering, ikke en migrering. Hvorfor? To hovedgrunde:

 1. Joomla 4 (J4) udvidelser som har fjernet alt forældet kode og anvender opdateret Joomla kode, virker på Joomla 5 (J5)
 2. De fleste andre udvidelser vil virke med det nye plugin Opførsel - Bagudkompatibilitet aktiveret

Den komplette liste over detaljer kan findes her: https://docs.joomla.org/Joomla_4.4.x_to_5.x_Planning_and_Upgrade_Step_by_Step

Bemærk: vi anbefaler at du først laver en testopgradering på en kopi af dit live-websted.

Du tænker måske også på om du skal opgradere ASAP. Det behøver du ikke, da vi vil understøtte 4.4 i endnu 2 år. Så dit websted er ikke i fare hvis du ikke opgraderer nu. Glem heller ikke at nogen af udvidelserne måske ikke er klar til Joomla 5 endnu (selvom de fleste udviklere har gjort et stort arbejde for at kunne levere en Joomla 5 test version i et stykke tid. Du kan filtrere efter version på Joomla Extensions Directory så du kan se hvilke udvidelser er klar til J5 og hvilke der er J5 klar med b/c plugin'et aktiveret.

Joomla 5.0.3 er ude. Lav noget larm!

Lad verden vide at Joomla 5.0.3 er udgivet.

Anvend hashtag #Joomla5, del Joomla 5 videon, send Joomla 5 landingssiden til dine klienter eller tilføj den til dit firmawebsted.

Hvad med Joomla 4.4?

Joomla 4.4 har ingen nye funktioner. Men den kræves for at kunne opgradere fra Joomla 4.x til Joomla 5.x
Den indeholder opdateringer der giver mulighed for en nem opgraderingsvej men ingen nye funktioner.

Hvem er Joomla! til?

Webbureauer, store og små firmaer, online shops, bloggere, fællesskaber, og alle slags organisationer (for eksempel, NGOer, skoler, velgørnhed og regeringer) alle anvender Joomla som deres foretrukne CMS.

Joomla er skrevet af dedikerede frivillige. Mange af disse frivillige anvender det i deres hverdags webdesign, opbygning og hosting. Ulig mange andre systemer, så er Joomla bygget af de der anvender det på daglig basis. Dette reflekteres i dets sikre og robuste natur.

Er der hjælp til udvidelsesudviklere med Joomla 5?

Ja, en voksende manuel er stilet til de der koder og vedligeholder deres udvidelser. Manualen kan findes på https://manual.joomla.org/migrations/44-50/ og er et voksende værk der skal hjælpe webdesigner med at være på forkant med alle ændringer.

Hvordan kan jeg hjælpe med Joomla udviklingen?

Der er mange forskellige måder hvorpå du kan blive aktivt involveret i Joomla. Det er ligemeget om du er koder, integrator, eller en bruger af Joomla. Du kan kontakte en a vort frivillige team for at få mere information, eller hvis du er klar så kan du hoppe lige ombord i Joomla! Bug Squad.

Joomla! Bug Squad og CMS udgivelsesteamet er nogle af de mest aktive teams CMS udviklingsprocessen og de er altid på udkig efter nye folk (ikke kun udviklere) som kan hjælpe med at sortere fejlrapporteringer, kode patches og teste løsninger. En god måde til at øge dit arbejdskendskab med Joomla kodebasen, og også en god måde til at lære nye mennesker at kende fra rund omkring på hele kloden.

Du kan også hjælpe Joomla udviklingen ved at takke de der er involveret i de mange områder af processen. Projektet ønsker også at takke alle bidragsyderne, som har taget sig tid til at forberede og indsende arbejde der er inkluderet i Joomla CMS og Framework.

Hvor kan jeg finde dokumentation om Joomla 5?

Der er nogle vejledninger til at hjælpe dig med Joomla 4. Du kan finde de eksisterende, såsom oprettelse af et plugin eller et modul til Joomla 4, namespaces konventioner, forberedte udtryk, anvendelse af nye web asset klasser og mange flere på https://docs.joomla.org/Category:Joomla!_5.x

Vi opfordre udviklere til at hjælpe med at skrive dokumentationen om Joomla 5 på docs.joomla.org for at hjælpe og guide brugere og andre udvidelsesudviklere.

En JDocs side vil hjælpe udviklere med at se den eksisterende dokumentation og den stadig manglende dokumentation.

Vi inviterer dig til at tjekke den jævnligt, opdatere den og levere det manglende indhold.

Relateret information

Hvis du er en udvidelsesudvikler, så abonner venligst på udvidelsesudvikler kanalen https://joomlacommunity.cloud.mattermost.com/main/channels/extension-development-room

Hvor kan jeg deltage i fællesskabet af udvidelsesudviklere.

En stor tak til vore frivillige!

Joomla 5.0.3 er et resultat af tusinder af lagte timer fra et dusin af frivillige.

En stor tak skal gå til alle der har bidraget til 5.0.3 udgivelsen!

Som alle bidrog med kode til 4.4.3 og 5.0.3

En stor tak til vore teams, som har lavet et fantastisk stykke arbejde. Specielt CMS vedligeholdelsesteamet, CMS udgiverlsesteamet, docs team og Marketing team, som alle har gjort deres ypperste for at få denne udgivelse ud.

Tak til alle.

Sponsorer