Joomla! 3.8.0 udgivet

Skrevet af Ronny Buelund.

Joomla! projektet er glade for at kunne annoncere udgivelsen af Joomla! 3.8, den seneste i Joomla! 3 serien. Denne nye udgivelse indeholder mere end 300 forbedringer af det populære CMS, med to primære store funktionaliteter rettet mod udviklere: det nye routing system og den startende forud kompatibilitetslag med Joomla! 4.0. Yderligere er to sikkerhedsproblemer blevet løst.

Nu det store spørgsmål, hvad er nyt i Joomla! 3.8?

Her er nogle af de nye funktionaliteter …

  • Nyt Routing system - Det nye routing system giver brugere mere kontrol over deres URL struktur, inklusiv den meget efterspurgte mulighed for at fjerne ID'er fra URL'er
  • Joomla! 4 kompatibilitets lag - Udviklingen af Joomla! 4 har bevirket nogle ændringer i hvordan kernekoden er struktureret ved at migrere klasser til at anvende PHP namespaces. Joomla! 3.8 inkluderer en overføringslag der tillader udviklere at anvende de gamle klassenavne samtidig med at de kan drage fordel af den nye klasse navns struktur.
  • Forbedret installation af eksempeldata - Det er nu muligt at installere eksempeldata i din backend efter at installationsprocessen er afsluttet, hvilket giver brugere mulighed for at oprette deres egne generiske eksempeldata sæt eller at udviklere kan levere let installerbare eksempeldata til deres udvidelser
  • Sodium krypteringsunderstøttelse - PHP 7.2 introducerer den nye sodium udvidelse til processering af krypterede data, gennem et polyfyld af dette bibliotek gør Joomla! 3.8 dette nye API tilgængelig for alle vore brugere allerede inden de opgraderer til PHP 7.2
  • Besøg Joomla! 3.8 webstedet for at lære mere om denne udgivelse.

Er dit websted klar til Joomla! 3.8?

Joomla! 3.8 er en en-kliks opdatering ligesom de tidligere 3.x versioner.
Inden du opgraderer, så er det vigtigt at opdatere alle dine 3. parts udvidelser og også at tage en fuld backup af dit websted.
Dette er også et godt tidspunkt til at tage kontakt til din webhotelsudbyder og kontrollere din PHP- og databaseversion. Vi anbefaler opgradering til PHP 7 eller 7.1 da det vil give et betragteligt hastigheds boost til dit websted. Yderligere systemkrav kan findes på den tekniske krav side.
Som altid med nye funktioner der påvirker strukturen af dit websted, så anbefaler vi kraftigt at du tester grundigt i et testmiljø og opsætter omdirigeringer inden du aktiverer den moderne router på dine eksisterende websteder.

Løste sikkerhedsproblemer

  • Kerne - Informationsafsløring i LDAP Godkendelses Plugin (påvirker Joomla 1.5.0 - 3.7.5) Mere information »
  • Kerne - Informationsafsløring i com_content arkiverede artikler Model (påvirker Joomla 3.7.0 - 3.7.5) Mere information »

Besøg Sikkerhedscenteret for mere information.

Download

Opgraderingspakker

Opgraderingspakker
Joomla! 3 opgraderingspakker

Bemærk: Læs venligst opdateringsinstruktionerne inden du opdaterer.

Husk venligst at tage en backup af dit websted inden du opdaterer og at rydde din websteds-, administrator- og browsercache efter opdatering.
Hvis du finder en fejl i Joomla! 3.8.0 så rapporter den venligst på Joomla! Issue Tracker.
Se venligst dokumentations wiki'en for FAQs omkring 3.8.0 udgivelsen.

En stor tak til vore frivillige!

En stor tak går ud til alle der har bidraget til Joomla! 3.8 udgivelsen! Find en liste over udviklere der har hjulpet på Takke siden.
Også en stor tak til  3.8 marketing teamet, billedmateriale og oversættelses teams!

Spred Joomla! kærligheden

Har Joomla! hjulpet dig med at udføre dit job bedre, sparet penge, givet dig mulighed for at gøre mere med dit websted? Du kan hjælpe andre med at opleve de samme resultater og opdage dette fantastiske Open Source Content Management System ved at fortælle det til andre.

Share the news!

Besøg Joomla! 3.8 landingssiden (allerede tilgængelig på 30 sprog!) for at få et overblik over de nye funktioner, download vort store udvalg af tilgængelig billedmateriale til at dele i blog poster, via sociale medier, eller i bannere på dit websted. De kan også findes på Joomla! 3.8 billedmaterialesiden. Hvis du ønsker at oversætte dem, så kan du finde kildefilerne her.
Vi vil gerne sprede Joomla! kærlighed og få ordet ud til dit netværk.

Er du en journalist, blogger eller evangelist?

Tag gerne kantakt med Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for interviews og andet indhol.

Gør den næste Joomla! udgivelse endnu bedre

Joomla! 3.9 og 4.0 er allerede i gang med at blive lavet. Hvis du ønsker at hjælpe med at forbedre dem, så kan du gøre en direkte forskel.

Deltag i Joomla! frivillige fællesskabet og bidrag med dine evner og tid for at hjælpe Joomla! til at gro endnu mere.

Hold dig opdateret omkring seneste projektnyheder og vigtige annonceringer ved at tilmelde dig til Joomla! nyhedsbrevet såvel som til Udvikler nyhedsbrevet.

Sponsorer