Joomla 3.9 er live!

Skrevet af Ronny Buelund.

Det er en god dag for Joomla projektet, da vi i dag stolte kan annoncere udgivelsen af Joomla 3.9 – ‘Privatlivs værktøjssamlinegn’ - der markerer den tiende mindre udgivelse i 3.x serien.

Vi håber at du sidder behageligt, fordi denne udgivelse indeholder mere end 250 forbederinger til Joomla CMS'et – hvorunder den centrale del er et fuldt privatlivs værktøjssæt, som vil gøre det hurtigere og lettere, at få din side til at overholde GDPR (og ikke mindst gøre livet for udviklere en hel del lettere)!
Når vi har så stort et område som vi skal dække, så må vi hellere dykke ned i det. Så …

Hvad er nyt i Joomla 3.9?

Her er blot nogle af de nye funktioner …

Privatlivs værktøjssættet fra Joomla

 • Bruger samtykker - Lav letvægtsarbejde i forhold til privatlivskrav
  Har du brug for et brugersamtykke til din privatlivspolitik og/eller vilkår og betingelser? Med Joomla 3.9, bliver det hele håndteret automatisk. Opsæt dine kerne formularer let og enkelt til at efterspørge samtykke inden der indsamles nogen personlige data.
  Du kan også opsætte et tidsbaseret udløb for privatlivs samtykket. Systemet vil give dig besked, når du skal kontakte dine brugere for at forny deres samtykke.
  Spor bruger samtykker, styr websteds politik ændringer og meget mere, udover et samlet overblik på din opslagstavle.

 • Bruger informationsforespørgsel? Såre simpelt
  Spor og styr informationsadgange og fjernelses forespørgsler fra dine brugere, ganske let. Når en forespørgsel er foretaget, så skal du blot logge på og/eller eksportere deres data og/eller slette dem.
  Forespørgsler omkring brugerdata fjernelse bliver håndteret automatisk, og med anonymisering af alle personlige data uden at du skal røre en finger.
  Glem aldrig en forespørgsle igen. Sæt blot Joomla 3.9 til at huske dig på det.

 • Udvidelses muligheder - Sæt dine brugere i forgrunden når det kommer til privatliv...
  Udvidelsesudviklere – give dine potentielle brugere en hjælpende hånd, ved at gøre klart hvilke data din udvidelse indsamler. Når du ønsker at rapportere funktionalitet i dine udvidelser som kan kræve overvejelser omkring privatliv, så skal du blot anvende det nye Plugin event (onPrivacyCollectAdminCapabilities).
  Med denne simple handling, så kan dine brugere indsamle en klar forståelse for din udvidelse, og hvad end de behøver for at tilføje det til deres egen dokumentation, såsom til deres privatlivspolitik eller vilkår og betingelser.

 • Bruger handlings log - Få at vide hvem der har gjort hvad, hvornår
  Ønsker du at vide hvilke administrative handlinger der er blevet foretaget på webstedet? Takket være Joomla 3.9, så kan Superbrugere let se hvilken bruger der gjorde hvad og hvornår. Dette virker også understøttede udvidelser! Gennemse handlings loggen, eksporter og rens indførslerne. Du vil aldrig miste en handling, takket være det seneste handlingsmodul som kan tilføjes til dit kontrolpanel.
  Har du brug for mere? Så aktiver det nye log rotations plugin – dette vil tillade dig at rotere og fjerne dine log filer.

Joomla 3.9 er mere end privatliv

 • Indholdsstyring gjort let og hurtigt – små funktionaliteter som gør en stor forskel
  • Tilføj noter til dine artikler i backend, og filtrer dem #19134
  • En ny søgefunktion i backend: søg efter specifikt artikelindhold #20083
  • Indlæs et modul ud fra ID i din artikel #19362
 • Mere fleksibilitet for brugerdefinerede felter med to nye muligheder
  • Et gentagende brugerdefineret felt er nu tilgængelit #20243
  • Opret alternative layouts til dine behov #18571
 • De senets frontend ændringer
  • Vis intro- eller fuldt billede i dit nyhedsmodul #20169
  • Vis kun artiklerne fra en specifik forfatter i modulet seneste artikler (#20687), og flere muligheder!
 • Nye funktioner for flersprogede websteder
  • En ny værktøjslinje knap til at redigere associationer #21022
  • Udbred eksisterende associationer #21321
  • Vis dine tags per sprog #19509
 • Anvend Google usynlig reCAPTCHA på dine websteder #18146
 • Argon2id adgangskode er nu understøttet #20855

Besøg Joomla 3.9 webstedet for at lære mere om denne udgivelse og gennemse vores Joomla! 3.9 dokumentation for at opdage hvordan du anvender de nye funktioner.

Du er klar til Joomla 3.9 – men er dit websted det?

Opdatering af dit websted til Joomla 3.9 kræver kun et enkelt klik (ligesom de seneste 3.x versioner).
Men inden du opgraderer, så vær sikker på at du opdaterer alle tredje-parts udvidelser, efterfulgt af en fuld backup (og derefter en lokal test af din backup).
Mens du er i gang, så er dette et passende tidspunkt til en lille webhotelsoprydning – hvorfor ikke tage kontakt til din webhotelsudbyder for at tjekke dine PHP og database versioner? Vi anbefaler opgradering til PHP 7.1.x for at få det meste ud af de seneste PHP forbedringer. Yderligere systemkrav og forslag kan findes på siden tekniske krav.

Download

Opgraderingspakker

Opgraderingspakker
Joomla 3 opgraderingspakker

Husk...
Læs venligst opdateringsinstruktionerne inden opdatering + lav backup af dit websted + ryd din browsers cache efter opgraderingen.
Vær sikker på at du opgraderer dit websted som en Superbruger - Lær mere

Har dun fundet en fejl? Så rapporter den venligst på Joomla! Issue Tracker.
Spørgsmål? Se dokumentations wiki'en for FAQs omkring 3.9.0 udgivelsen.

Joomla! frivillige – vi roser jer!

Tak for al jeres kode igennem årene. Inklusiv al funktionsarbejde. Der er nu over 700 commits til vores kode base siden 3.8.13 udgivelsen (og stigende)! En stor tak skal gå til alle der bidragede til Joomla 3.9 og gjorde det muligt.

En super speciel tak går til Michael Babker, Tuan Pham Ngoc, Nicola Galgano, Brian Teeman og Hannes Papenberg. Disse exeptionelle mennesker har alle gjort et kæmpe stykke arbejde for at gøre privatlivs værktøjssamlingen til en realiitet.

En fuld liste over de fantastiske udviklere bag Joomla 3.9 kan findes her – på vores Takke side.

Sidst men ikke mindst, vil vi også give et stort tak Tak til 3.9 marketing og oversættelses teamsene! Merci beaucoup, Vielen Dank og muchas gracias!

Spred Joomla! kærligheden

Hvad har Joomla gjort for dig? Har det hjulpet dig med at arbejde bedre, hurtigere, smartere? Har det indtjent store penge til dig, eller givet dig mere frihed i den stor online verden? Fortæl alle om det – og hjælp dem med at gøre præcis det samme som du har gjort, ved hjælp af Joomla!

Del vores lige-ude-af-trykken nyheder!

Tag en tur til Joomla 3.9 landingssiden – som allerede er tilgængelig på 25 sprog (tak, frivillige oversættere!). Her vil du finde et fuldt overblik over det sprit nye funktioner.
Nyd og del den officielle Joomla 3.9 video, som også er tilgængelig på mange sprog på https://joom.la/39videos

 

Har du brug for billeder eller bannere til dine blogindlæg, websteder eller til deling på sociale medier? Download det du har behov for fra vores Joomla 3.9 billedmateriale side. Og hvis du ønsker at oversætte dem, så kan du finde kildefilerne her.
Vi ønsker at du spreder Joomla kærligheden ved at fortælle verden omkring dit arbejde.

Er du en journalist, blogger eller evangelist?

Vort Joomla marketing team kan kontaktes for interviews og andet indhold. E-mail teamet på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Gør den næste Joomla! udgivelse endnu bedre

Joomla 3.10 og 4.0 er stille og roligt i støbeskeen. Har du en god idé omkring hvordan vi kan gøre Joomla endnu bedre? Vi kalder på alle udviklere der kan gøre en direkte forskel på de næste kommende udgivelser.

Find ud af mere om disse udgivelser på GitHub:

Download disse kommende udgivelser fra siden nightly build (kun til testformål - anvend ikke på produktionswebsteder).

Ønsker du en endnu lettere mulighed?
Kom over på launch.joomla.org - hvor du kan teste Joomla 4.0 med kun et klik - intet testmiljø er nødvendigt, intet der skal installeres eller sættes op (overhovedet).

Deltag i Joomla! kraften

Fra ørne-øjede testere til talentfulde oversættere, så gror og udvikler  Joomla sig kun på af vore team af tapre frivillige.
Sådan kan du hjælpe...

 • Bliv tester - De behøves ingen specielle kundskaber – men du skal kunne installere testudgivelser og følge rapporteringsinstrukser
 • Hjælp os med at oversætte - Taler du engelsk og et andet sprog? Hjælp os med at tale med verden!
 • Dokumentering af nye funktioner - Betragter du dig selv som den fødte underviser? Disse roller er for dem der kan skrive manualer og teknisk dokumentation
 • Joomla 3.9 Hjælpe skærme - Enhver bruger kan hjælpe med at opdatere og/eller oversætte hjælpe skærmene – disse er alle tilgængelige via Joomla backend
 • Andre områder -  Der er mange andre frivillighedsområder - find et områder som passer til din kunden og dine interesser


Der sker en masse i Joomla projektet. Hold dig informeret ved at abonnere på Joomla nyhedsbrevet - og hvis du er er en udvikler, så husk at abonnere på vores Udvikler nyhedsbrev også.

Sponsorer