Joomla projektet er glade for at annoncere tilgængeligheden af Joomla 4.0 Beta 2 udgivelsen.

Vi tror på at vi kan forbedre det der allerede er et super godt produkt.

Vi introducerer Joomla 4, som en helt ny måde hvorpå folk kan oprette og styre deres indhold. Udviklet og vedligeholdt af et globalt fællesskab af frivillige. Joomla 4 tilbyder dig en platform som er pålidelig, stabil, sikker og fuldt udstyret med en bred vifte af muligheder til at bygge ethvert websted.

Vi vil gerne invitere dig til at downloade, installere og teste pakken for at levere kvalitetssikring til den kommende 4.0 udgivelse og for at opdage de nye funktionaliteter der introduceres i den store udgivelse.

Hvad er nyt i Joomla 4.0?

Vi er helt igennem opsat på at gøre den næste generation af Joomla til den bedste Joomla nogensinde. Joomla 4 vil give dig simplicitet og en bedre brugeroplevelse, samtidig med at det også er et mere robust system til udviklere.

Tag et kig på kortlisten over de nye Joomla 4.0 nøglefunktionaliteter og fordele:

 • Installer Joomla på et øjeblik: En lettere, hurtigere og mere brugervenlig installationsproces
 • Spritnye brugerinterfaces: (backend og frontend): intuitive og logiske, lette at forstå og anvende
 • Joomla er mennesker først: Vi stiler efter at sikre at skabelonerne er tilgængelige for alle (Niveau AA i WCAG 2.1)
 • En fuldstændig ombygget mediestyring: Med et klart og logisk brugerinterface og indbygget billedredigerings muligheder.
 • Nye arbejdsgange: Styr dit indhold på en avanceret og brugerdefinerbar måde.
 • Web services: Gør dit indhold tilgængeligt for andre websteder og til let oprettelse af mobil apps.
 • Skudsikre sikkerhedsløsninger: funktionaliteter som understøttelse af forberedte SQL udtryk, så dit websted forbliver sikkert.
 • HTML Mail skabloner: Brugerdefinering af e-mails. Udsendelse af mails fra dit websted har aldrig været lettere!
 • Forbedret og udviddet Kommandolinje interface (CLI): For let integration af dine komponenter
 • En renere og mere kraftfuld kodebasee: Koden er blevet grundigt ryddet op, alle Joomla 3.x udfasede funktioner er blevet fjernet, og vi anvender PHP namespaces, der gør det muligt for udviklere at levere mere robuste og innovative applikationer
 • Kraften i Joomla Frameworket flettet ind i CMSet.
 • Et forbedret event dispatching system
 • Og meget mere!

Ønsker du at prøve Joomla 4.0 Beta uden at skulle migrere et af dine websteder? Test det direkte på launch.joomla.org

Hvad er forskellen mellem Beta 1 og Beta 2?

Joomla 4 Beta 2 indeholder over 200 fejlrettelser siden beta 1. Vi vil gerne henlede brugernes opmærksomhed på følgende problemer:

 • Rettelse til at forhindre at den globale tidszone ændrer efter anvendelse af JDate klasse (#29270)
 • Tilføj b/c break i filterpakken for at fjerne blacklist/hvidliste terminologi i tråd med en stor mængde efterladt af PHP økosystemet. Mere information »

Vi inviterer dig til at teste denne version og vil være meget taknemmelige for at modtage al den feedback du kan levere, sammen med indrapportering af problemer og fejl på Joomla CMS Issue Tracker.

Vi ønsker specielt at invitere alle Joomla udvidelses- og skableonudviklere. Jeres produkter bidrager til en af Joomlas nøglefunktionaliteter, nemlig udvidelsesmulighederne. Denne udgivelse er et perfekt sted at starte for at gøre jeres udvidelser og skabeloner klar til den stabile version af Joomla 4.0.

For en komplet liste over bagud kompatibilitetsproblemer for version 4.0, se venligst Potentielle bagud kompatibilitets problemer i Joomla 4.0 på dokumentationswebstedet.

 

Download Joomla 4 Beta 2
Engelsk (UK), 4.0.0 Beta 2 Fuld pakke.

Hvornår er den stabile version klar?

Udgivelsen af denne beta version åbner en periode med en tidslinje der afhænger af den feedback som vi modtager fra udviklere og brugere. Deltag i testning og rapportering for at hjælpe med at sikre en solid og rettidig levering. Ønsker du at hjælpe? Perfekt! Nedenfor kan du finder mere information om hvad du kan gøre.

På samme tidspunkt som den stabile version af Joomla 4 udgives, vil vi også udgive Joomla 3.10, som er tiltænkt til at være en bro mellem de to store udgivelses series. Det vil primært være en udgivelse der indeholder bagudporteringer af API ændringer fra Joomla 4.0 udviklingsgrenen, for at lette overgangen til den næste store udgave.

Den mest opdaterede information omkring denne tidslinje kan findes i vores projekt roadmap.

Hvor kan jeg finde dokumentation om Joomla 4?

Vi er begyndt med at levere nogle tutorials for at hjælpe dig med Joomla 4. Vi vil skrive flere tutorials for at hjælpe dig med at forstå de betydelige ændringer i Joomla 4. Du kan finde de eksisterende, såsom om hvordan du opretter et Plugin eller et modul til Joomla 4, namespaces konventioner, forberedte udtryk, anvendelse af de nye web asset klasser og meget mere her.

Vi opfordre udviklere til at hjælpe med at skrive dokumentationen om Joomla 4 på docs.joomla.org for at hjælpe og guide brugere såvel som andre udvidelsesudviklere.

En JDocs vil hjælpe udviklere med at se den eksisterende dokumentation og dokumentationen som stadig mangler at blive skrevet. Vi inviterer dig til at tjekke den jævnligt, opdatere den og levere manglende indhold: https://docs.joomla.org/JDOC:Joomla_4_Tutorials_Project

Hvordan kan jeg hjælpe med Joomla 4 udvikling?

For at hjælp med at sikre 4.0 udgivelsen og at vore store funktionaliteter er “produktions-klare”, så har vi brug for din hjælp til at teste udgivelser og rapportere enhver fejl du finder på issues.joomla.org.

For at gøre livet lettere for testere (og nyankomne), så er det muligt at opdatere fra beta-versionen til den næste Beta, RC eller stabile version (vi vil strikst opdatere de slettede filer og og ændre SQL ændringer).

Som tidliger nævnt, så fokuserer vi på Joomla 4 og på at få det udgivet så hurtigt som muligt. Derfor planlægger vi ikke at udgive flere mindre 3.x versioner, undtaget 3.10.

Alle funktionalitetsforslag skal rettes mod 4.1 udgivelsen.

En stor tak til vore frivillige!

Denne Beta udgivelse er resultatet af tusinder af timers arbejde udført at et dusin frivillige.

En stor tak går til alle som har bidraget til 4.0 Beta udgivelsen.

 

A big thank you goes out to everyone who has contributed to the 4.0 Beta release.

Sponsorer