Joomla 4.0 beta udgivet!

Skrevet af Ronny Buelund.

Joomla projeketet er glade for at annoncere Joomla 4.0 Beta udgivelsen.

Vi tror på at vi kan forbedre det der allerede er et godt produkt.

Vi introducerer Joomla 4, en helt ny måde for personer til at oprette og styre deres indhold. Udviklet og vedligeholdt af et global fællesskab af frivillige. Joomla 4 tilbyder dig en platform der er pålidelig, stabil, sikker og fuldt udstyret med en bred vifte af muligheder til at opbygge ethvert websted.

Vi inviterer dig til at downloade, installere og teste pakken for at forbedre kvaliteten af den kommende 4.0 udgivelse og samtidig opleve de nye funktionaliteter der introduceres i denne store udgivelse.

Hvad er nyt i Joomla 4.0?

Vi er ægte forpligtede til at gøre den næste generation af Joomla den den bedste version nogensinde. Joomla 4 vil levere simplicitet og en bedre brugeroplevelse, og samtidig være et mere robust system for udviklere.

Tag et kig på denne oversigt over Joomla 4.0 nøglefunktioner og fordele:

 • Installer Joomla på et øjeblik: En lettere, hurtigere og mere brugervenlig installationsproces
 • Sprit nye brugerinterfaces: (backend og frontend): intuitive og logiske, lette at forstå og anvende
 • Joomla er mennesker først: Vi stiler efter at sikre at skabelonerne er tilgængelige for alle (Niveau AA i WCAG 2.1)
 • En fuldstændig ombygget mediestyring: Med et klart og logisk brugerinterface og indbygget billedredigerings muligheder.
 • Nye arbejdsgange: Styr dit indhold på en avanceret og brugerdefinerbar måde.
 • Web services: Gør dit indhold tilgængeligt for andre websteder og til let oprettelse af mobil apps.
 • Skudsikre sikkerhedsløsninger: funktionaliteter som understøttelse af forberedte SQL udtryk, så dit websted forbliver sikkert.
 • HTML Mail skabloner: Brugerdefinering af e-mails. Udsendelse af mails fra dit websted har aldrig været lettere!
 • Forbedret og udviddet Kommandolinje interface (CLI): For let integration af dine komponenter
 • En renere og mere kraftfuld kodebasee: Koden er blevet grundigt ryddet op, alle Joomla 3.x udfasede funktioner er blevet fjernet, og vi anvender PHP namespaces, der gør det muligt for udviklere at levere mere robuste og innovative applikationer
 • Kraften i Joomla Frameworket flettet ind i CMSet.
 • Et forbedret event dispatching system
 • Og meget mere!

Ønsker du at prøve Joomla 4.0 Beta uden at skulle migrere et af dine websteder? Test det direkte på launch.joomla.org

Hvad er den udgivelse til?

Dette er en BETA udgivelse, som kun bør anvendes på testwebsteder. Denne version er blevet flettet sammen med den seneste stabile Joomla udgivelse og inkluderer alle de nye Joomla 4 funktionaliteter.

Vi inviterer dig til at teste denne version og vil være taknemmelig for at modtage al den feedback du kan give, ud over at rapportere problemer og fejl på Joomla CMS Issue Tracker.

Vi ønsker specielt at udbrede denne invitation til alle Joomla udvidelses- og skabelonudviklere. Jeres produkter bidrager til en af Joomlas nøglefunktionaliteter, dets udvidelsesmuligheder. Denne udgivelse er det perfekte øjeblik til at starte med at arbejde på at få udvidelser og skabeloner gjort klar til den stabile version af Joomla 4.0.

For en komplet liste over kendte bagudkompatibilitets problemer version 4.0, se venligst Potentieller bagudkompatibilitets problemer i Joomla 4.0 på dokumentationswebstedet.

Download Joomla 4.0 Beta
Engelsk (UK), 4.0.0 Beta 1 Fuld pakke

Hvornår er den stabile udgivelse klar?

Udgivelsen af denne beta version åbner for en periode med en tidslinje der afhænger af den feedback som vi modtager fra udviklere og brugere. Deltag i testningen og rapporteringen for at sikre en solid, tidsmæssig levering. Ønsker du at hjælpe ? Perfekt! Nedenfor kan du finder flere informationer om hvordan du kan gøre det.

På samme tid som den stabile version af Joomla 4 udgives vil vi også udgive Joomla 3.10, som er tiltænkt til at være en bro mellem de to store serier. Det vil primært være en udgivelse der indeholder bagudportering af API ændringer fra Joomla 4.0 udviklingsgrenen for at hjælpe med overgangen til den næste store udgivelse til fællesskabet.

Den mest opdaterede information omkring tidslinjen kan finde i vores projekt roadmap.

Hvor kan jeg finde dokumentation om Joomla 4?

Vi er begyndt med at levere nogle tutorials for at hjælpe dig med Joomla 4. Vi vil skrive flere tutorials for at hjælpe dig med at forstå de betydelige ændringer i Joomla 4. Du kan finde de eksisterende, såsom om hvordan du opretter et Plugin eller et modul til Joomla 4, namespaces konventioner, forberedte udtryk, anvendelse af de nye web asset klasser og meget mere her.

Vi opfordre udviklere til at hjælpe med at skrive dokumentationen om Joomla 4 på docs.joomla.org for at hjælpe og guide brugere såvel som andre udvidelsesudviklere.

En JDocs vil hjælpe udviklere med at se den eksisterende dokumentation og dokumentationen som stadig mangler at blive skrevet. Vi inviterer dig til at tjekke den jævnligt, opdatere den og levere manglende indhold: https://docs.joomla.org/JDOC:Joomla_4_Tutorials_Project

Hvordan kan jeg hjælpe med Joomla 4 udvikling?

For at hjælp med at sikre 4.0 udgivelsen og at vore store funktionaliteter er “produktions-klare”, så har vi brug for din hjælp til at teste udgivelser og rapportere enhver fejl du finder på issues.joomla.org.

For at gøre livet lettere for testere (og nyankomne), så er det muligt at opdatere fra beta-versionen til den næste Beta, RC eller stabile version (vi vil strikst opdatere de slettede filer og og ændre SQL ændringer).

Som tidliger nævnt, så fokuserer vi på Joomla 4 og på at få det udgivet så hurtigt som muligt. Derfor planlægger vi ikke at udgive flere mindre 3.x versioner, undtaget 3.10.

Alle funktionalitetsforslag skal rettes mod 4.1 udgivelsen.

En stor tak til vore frivillige!

Denne Beta udgivelse er resultatet af tusinder af timers arbejde udført at et dusin frivillige.

En stor tak går til alle som har bidraget til 4.0 Beta udgivelsen.

Sponsorer