Lad os feste! I dag er en vigtig dag for Joomla! projektet. Vi fejrer vores 16 års fødselsdag. Men det er ikke alt… Efter 9 års hårdt arbejde af vores frivillige, så er vi stolte af at kunne annoncere udgivelsen af vores nye store version, Joomla 4.0, sammen med Joomla 3.10, også kende som “broen”.

Hvad er Joomla 4?

Joomla 4 er en større version. Det betyder at det bringer et betydeligt antal nye funktioner. Alt er blevet redesignet, gentænkt og selvfølgelig har vi tilføjet fede nye funktionaliteter. 

Vigtigst af alt, Joomla 4.0 er bygget til dig, designet til alle! Joomla4Alle!
Til at bygge nye websteder med, til at migrere fra Joomla RC til Joomla stabil og også fra Joomla 3.10 serien, såvel som fra Joomla 2.5 serien. 

Om du er et individ blogger, velgørenhed, webbureau eller et multinationalt selskab, så er Joomla et godt valg!

 

 

Hvor kan jeg downloade Joomla 4?

På downloads webstedt, selvfølgelig :)

Nye installationer

Instruktioner for nye installationer og tekniske krav

 
 

Opgrader

 
 
Du vil gerne tage en tur i gennem Joomla 4 uden at behøve at installere det? Vi har en løsning til dig: Prøv Joomla 4.0 på launch.joomla.org 

 

Hvordan kan jeg opgradere mit websted til Joomla 4?

Ingen stress, du er ikke alene. Vi guider dig igennem mini-migreringen.
Det første skridt vil være at opdatere dit websted til Joomla 3.10. Vi inviterer dig til at læse Joomla 3.10 præ-opdateringskontrolløren. 3.10 opdateringskontrolløren vil fortælle dig hvilket udvidelser der er kompatible med Joomla 4.0 (er det ikke storartet?). 
Og derefter følger du blot vores skridt for skridt vejledninger. Du kan finde dem under vores officielle dokumentation på https://docs.joomla.org/Why_Migrate. Planlægning er den vigtigste del af mini-migreringsprocessen. Se https://docs.joomla.org/Planning_for_Mini-Migration_-_Joomla_3.10.x_to_4.x til at starte med. I bunden af det dokument, kan du så fortsætte til skridt for skridt mini-migreringen fra 3.10 til 4.x. og specielt starte med at planlægge på (du finder massevis af information og vejledninger om Joomla 4 på JDocs).
Bemærk: vi anbefaler at du først tester din migrering på en kopi af dit produktionswebsted.

Du spørger måske også dig selv om du skal migrer straks? Du kan godt vente. Vi understøtter 3.10 i endnu 2 år. Så dit websted er ikke i risiko, hvis du ikke straks opdaterer. Glem heller ikke at nogen af de udvidelser som du anvender på dit websted måske endnu ikke er klar til Joomla 4 (selvom de fleste udviklere har lavet et kæmpe stykke arbejde i forhold til at tilbyde en Joomla 4 test version i et stykke tid - du kan læse artikler om disse udvidelser i Joomla Community magasinet)

 

 

Joomla 4 er ude, lav noget larm!

Lad verden vide at Joomla 4.0 er udgivet.
Anvend hashtagget  #Joomla4 og #Joomla4All, del Joomla 4 videoen, send Joomla 4 brochuren til dine klienter og tilføj den til dit pro websted (du kan finde den på https://joom.la/J4brochure).
Og der kommer snart mere…Specielle Joomla 4 produkter vil være tilgængelige i Joomla shoppen i slutningen af måneden, såvel som billedmateriale som du kan anvende på dine sociale medie konti, websteder, nyhedsbreve…
 

 

Joomla 3.10 hjælper med overgangen til Joomla 4

Sammen med Joomla 4, udgiver vi også den stabile version af Joomla 3.10.
Joomla 3.10 er broen mellem de 2 store serier. Joomla 3.10 stabil er primært en udgivelse der indeholder tilbageporteringer af API ændringer fra Joomla 4.0, for at hjælpe med overgangen til den næste store udgivelse for fællesskabet. Joomla 3.10 vil være understøttet med sikkerhedspatches indtil 17.08.2023. 
Når dit websted er blevet opdateret til 3.10, så giver præ-opdateringskontrollen dig mulighed for at kontrollere kompatibiliteten med Joomla 4.0 minimumskravene med hensyn til det aktuelle hostingmiljø og, endnu vigtigere, dine installerede udvidelser. Dette vil hjælpe dig med at gøre opgraderingen til Joomla 4.0 gnidningsfri.
Kan jeg opdatere mit websted fra 3.9.x til Joomla 4 stabil?
Det simple svar er ja.
For at opgradere fra 3.9.x til Joomla 4, skal du gå via den seneste 3.10 udgivelse. Du kan anvende “Joomla næste” opdateringsserveren for at pege din installation mod Joomla 4. For at give dig præ-opdateringskontrollen og for at have en fælles kodebase til opgradering, så er der ikke planlangt eller understøttet nogen direkte opgraderingssti mellem 3.9 og 4.x. Så alle opgraderinger går gennem 3.10.
Joomla! dokumentationen har en hel sektion dedikeret til migreringer og mini-migreringer. Mest relevant her er Joomla 3.10.x til 4.x mini-migrerings dokumentationen.  Som ved alle typer af migreringer, så er planlægning det vigtigste. Planlæg, planlæg, planlæg. Planlægning får migreringen til at forløbe gnidningsfri.
Siden, hvorfor migrere? giver definitioner på de forskellige typer af migrering, en selv-test til at beslutte om du vil være ok med at lave migreringen selv, links til ressourcer til at finde en professionel der kan hjælpe dig, planlægning, og skridt for skridt instruktioner.
Hvis du er positiv, så kan du selv foretage denne migrering, start blot med https://docs.joomla.org/Planning_for_Mini-Migration_-_Joomla_3.10.x_to_4.x. I bunden af den side vil der være en stor knap som vil lede dig direkte til skridt for skridt instruktioner. https://docs.joomla.org/Joomla_3.x_to_4.x_Step_by_Step_Migration
 

Hvem er Joomla! til?

#Joomla4Alle

Joomla 4 er til alle.
Skrevet af frivillige fra enhver sektor, så anvendes det over hele internettet til alle former for projekter: små projekter, men også nationale regeringswebsteder. Fra små butikker til verdensledende brand websteder.
Joomla’s kraft kommer fra den altid udviklende kodebase, der holder trit med best practices, men også fra dets store økosystem af udviklere som ser muligheder i markedet og fylder disse huller med god software designet til at møde virkelige behov.
Joomla 4 er den seneste i et verdensklasse CMS, som giver dig mulighed for at starte dit websted med sikkerheden om at det kan vokse med dine behov og skalere med dine kunder.
Alt dette og så er Joomla 4 gratis at anvende og open-source software. 
Hvad venter du på? Installer i dag og gro din fremtid.
 

Joomla4Tilgængelighed

Tilgængeligt layout, kontrast og infrastruktur. Gør dit websted tilgængeligt for alle.

Joomla4Design

Byg utrolige websteder med en forbedret mediestyring og editor.

Joomla4E-mails

Tilpassede e-mail skabeloner lader dine websteds e-mails passe til dit brand.

Joomla4Søg

Lad dine brugere finde dit indhold hurtigt og effektivt.

Joomla4Sikkerhed

Arkitekturændringer og moderne kode er designet for at maksimere sikkerhed.

Joomla4SEO

Joomla4 tager sig af SEO, så du kan i top i enhver søgemaskine.

Joomla4Hastighed

Hurtig indlæsning af websider sørger for at dine brugere ikke klikker væk. 

Joomla4Arbejdsgange

Fra idé til poleret publicering på en defineret og kontrolleret måde.

Hvordan kan du hjælpe Joomla udviklingen?

Der er mange måder hvorpå du kan blive aktivt involveret i Joomla. Det er lige meget om du er en koder, en integrator, eller en bruger af Joomla. Du kan kontakte en fra vort frivillige engagements teamfor at få mere information, eller hvis du er klar, så hop lige ind i Joomla! Bug Squad'en.
Joomla! Bug Squad'en og CMS Release Team'et er nogle af de mest aktive teams i CMS udviklingsprocessen og de er altid på udkig efter nye folk (ikke kun udviklere) som kan hjælpe med at sortere fejlrapporter, kode patches og teste løsninger. En god måde til at øge dit arbejdskendskab til Jooml kodebasen, og også en god måde til at møde nye folk fra hele verden.
Hvis du er interesseret, så læs venligst om os på Joomla! Wiki'en og, hvis du ønsker at deltage, så send en e-mail til Jacob Waisner, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., vores Bug Squad koordinator.
Du kan også hjælpe Joomla udviklingen ved at takke de der har været involveret i de mange områder af processen. Projektet ønsker også at takke alle bidragsydere, som har taget sig tid til at forberede og indsende arbejde der skulle inkluderes i Joomla CMS'et og Framework'et.

En stor tak til vore frivillige!

Joomla 4.0 er resultatet af tusinder af timers arbejde, gjort at et dusin frivillige.
En stor tak går til alle der har bidraget til 4.0 udgivelsen! Lige nu er der over 46,193 commits fra mange forskellige personer (ikke inkluderet testere og andre ikke-kodende aktiviteter).

Sponsorer