Joomla! projektet er begejstret over at annoncere den funktions-pakkede og rettigdige udgivelse af Joomla 4.1.

Denne udgivelse sætter nye standarder indenfor tilgængeligt webstedsdesign og bringer spændende nye funktioner, der fremhæver Joomlas værdier i forhold til inkludering, simplicitet og sikkerhed der gør Joomla til en endnu kraftigere open-source web platform.

Med Joomla 4.1, kommer der nye funktioner for bloggere og forfattere, webdesignere og udvidelsesudviklere, webbureauer eller multinationale selskaber. Vi vil fremhæve:

Opgaveplanlægger

Har du opgaver som du gør igen og igen? Eller opgaver i fremtiden som du ikke må glemme at lave? Nu kan du automatisere dem med den nye opgaveplanlægger.

Joomla udvidelser kan drage nytte af den nye funktion, og give dig muligheden for at time arbejde og kære det på jævnlig basis. Selv hvis din webhotelsudbyder ikke tillader cron jobs, så har vi dækket dig ind ved at lade dine besøgende udløse udførsel i baggrunden.

Selvfølgelig vil udviklere også kunne drage nytte af kerne opgaveplanlæggeren til at automatisere deres udvidelser, og bringe deres applikationer på et nyt niveau af produktivitet.

Den nye opgaveplanlægger kommer i tillæg til de allerede eksisterende arbejdsgange og webservices, som blev introduceret i Joomla 4.0. Denne unikke kombination giver et enormt potentiale til Joomla som et webapplikations- og automatiseringsframework.

Bringer overrides til et nyt niveau med underskabeloner.

Med underskabeloner, kan du oprette forskellige forekomster af en skabelon med et enkelt klik, og kun ændre de linjer af kode som du har behov for, det er simpelt og effektivt. Tidligere krævede det flere tekniske trin for at brugerdefinerde skabelon-dele for specifikke sider. Dette er nu integreret.

En underskabelon virker præcist på samme måde som enhver anden skabelon, bortset fra at den anvender al koden, PHP, CSS og JavaScript fra den overordnede skabelon.

På sin mest grundlæggende måde, indeholder den kun en enkelt fil, templateDetails.xml, da alt andet bliver nedarvet fra den overordnede skabelon.

Nu kan du med en underskabelon brugerdefinere en override eller CSS og stadig beholde den overordnede skabelon så ren som den dag din skabelonudbydere leverede den. Dette simplificerer også dit vedligehold ved at tillade at du holder din skabelon opdateret, og stadig bibeholder dine ændringer.

Der er ingen grænse for antallet af underskabeloner som du kan oprette, så hver enkelt underskabelon kan have sin egen stil.

Tilgængelighedskontrol

Jooa11y - Joomla tilgængeligheds- og kvalitetssikringskontrol

Enhver besøgende der ikke kan se din side er potentielt en tabt kunde. Joomla 4's hovedfokus er tilgængelighed, og nu gør vi det muligt for forfattere at oprette glimrende tilgængeligt indhold med Jooa11y: Det fremhæver visuelt de mest almindelige tilgængeligheds- og anvendelighedsproblemer.

Ideelt til travle indholdsforfattere, så kan Jooa11y identificere mange fejl og advarsler, og levere hjælp og råd om hvordan de løses.

Jooa11y fremhæver indholdsproblemer og er integreret i indholdsoprettelses oplevelsen.

Det har aldrig været lettere at oprette et tilgængeligt websted.

Syntaksfremhævelse i den integrerede editor

Nogle gange er "What you see is what you get” (WYSIWYG) ikke nok og du er nød til at skifte til HTML kodevisningen.

Med Joomla! 4.1 bliver al kodesyntaks fremhævet i den indbyggede TinyMCE editor. Dette vil gøre det meget lettere at læse alle dine HTML tags og CSS klasser. Markup vises klart.

Du kan desforuden søge og erstatte direkte i HTML kodevisningen.

Indlejret hjælp

Efter at vi har ryddet op i manfe forældede beskrivelser i Joomla 4.0, så har vi nu implementeret muligheden for at slå detaljeret indlejret hjælp til og fra, når det behøves. Ind til videre er denne unktionalitet kun tilgængelig i de globale konfigurationsindstillinger, men kan nu udvides til ethvert område og også anvendes af Joomla udvidelsesudviklere.

Du kan bestemme om du har brug for hjælp og slå den ekstra hjælp til eller fra. Når du er fortrolig med hvordan et bestemt område fungerer, så kan du slå den indlejrede hjælp fra og få det minimalistiske look tilbage.

Joomla4All! 

Vil du vide hvordan Joomla 4.1.0 kan gavne dig?

Besøg joomla.org/4

Hvor kan jeg downloade Joomla 4.1 og den seneste opdatering til Joomla 3.10 serien, Joomla 3.10.6?

Selvfølgelig på Downloads webstedet :)

Nye installationer

Instruktioner for nye installationer og tekniske krav

 
 

Opgradering

 
 

Ønsker du at prøve Joomla 4 uden at skulle installere det? Så har vi en løsning til dig: Prøv Joomla 4.1.0 på launch.joomla.org 

Hvordan kan jeg opgradere mit websted til Joomla 4.1?

Hvis dit websted er en Joomla 4.0.x installation

Så er det en ganske normal opdatering, tag backup og opdater som du ville gøre det med enhver anden Joomla opdatering via den interne opdateringskomponent.

Hvis dit websted er en Joomla 3.x installation

Ingen panik, du er ikke alene og vi vil guide dig igennem mini-migreringen.

Det første skridt vil være at opdatere dit websted til den seneste Joomla 3.10. Vi opfordrer dig til at læse Joomla 3.10 Præ-opdateringskontrollen. 3.10 opdateringskontrollen vil fortælle dig hvilke udvidelser der er kompatible med Joomla 4 (smart, ikke?). 

Så skal du blot følge vores trin for trin tutorials. Du kan finde dem på vores officielle dokumentation på https://docs.joomla.org/Why_Migrate. Planlægning er den vigtigste del af mini-migreringsprocessen. Se https://docs.joomla.org/Planning_for_Mini-Migration_-_Joomla_3.10.x_to_4.x for at komme i gang. I bunden at det dokument, kan du fortsætte til trin for trin mini-migreringen fra 3.10.x  til 4.x. og specifikt starte med planlægningen (du vil finde rigelig af information og vejledninger om Joomla 4 på JDocs).

Bemærk: vi opfordrer dig til at teste migreringen på en kopi af dit websted inden du gør det på live-webstedet.

Migrer nu?

Du spørger måske også dig selv, om du virkelig behøvber at migrere nu? Ideelt, så skal du starte planlægningen af migreringen nu, så du kan migrere når din skabelon og dine udvidelser er klar. Brug dette som en mulighed for at fjerne gamle og uddaterede udvidelser. Der kan udføres mere med kernen, sikkert og effektivt, så hvis en udvidelse ikke er blevet migreret, så undersøg om du virkelig har brug for den længere..

Vær opmærksom på at Joomla 3.10 er understøttet i endnu 1.5 år, så der er intet pres i forhold til at migrere nu. Du bør dog ikke vente for længe og være klar inden understøttelsen af 3.10 ophører.

Du kan læse artikler om processen for mini-migrering og Joomla 4.1 i Joomla Community Magazine.

Lav noget larm. Joomla 4.1 er ude!

Vi har udgivet den bedste Joomla nogensinde. Fortæl det til verden!

Få beskeden om de store nye funktionaliteter ud ved at anvende hashtag #Joomla4 og #Joomla4All. 

Link til J4 brochure: https://joom.la/J4brochure

Link til J4 dokumentation

https://docs.joomla.org/J4.x:Getting_Started_with_Joomla!

 https://docs.joomla.org/JDOC:Joomla_4_Tutorials_Project

Hvem er Joomla! til?

Har du brug for at lave et websted? Til personlig brug, dit arbejde, velgørenhed, non-profit, en forening. Måske et universitet, en lokal kommune, så er Joomla noget for dig.

Et webbureau har brug for et velunderstøttet framework som kan vokse efterhånden som dine klienters behov vokser. Så er Joomla noget for dig.

Skrevet af frivillige fra enhver sektor og det anvendes over alt på internettet til alle mulige projekter: fra blogs og intranet til nationale regeringssider. Fra små butikker til verdensførende brand websteder, Joomla kan vokse for at opfylde dine behov.

Joomla’s power kommer fra dets til hver en tid udviklende kodebase, der holder trit med best practices, men også from dets stør økosystem af udviklere som kan se muligheder i markedet og udfylder de huller med god software, der er designet til at møde reelle behov fra omverdenen.

Joomla 4.1 er den seneste i et verdensklasse CMS, som giver dig mulighed for at starte dit websted vel vidende at det kan vokse med dine behov og skaleres i forhold til dine kunder.

Alt dette og oveni så er Joomla 4 gratis at anvende og open-source software. 

Hvad venter du på? Installer i dag og lav din fremtid.

Hvordan kan jeg hjælpe med Joomla udvikling?

Der er flere måder, hvorpå du kan blive aktivt involveret i Joomla. Det betyder ikke noget om du er koder, integrator eller bruger af Joomla. Du kan kontakte enhver fra vores frivillig engagement team for at få mere information, eller hvis du er klar så kan du hoppe direkte på Joomla! Bug Squad.

Joomla! Bug Squad og CMS udgivelses teamet er nogle af de mest aktive teams i CMS udviklingsprocessen, og de leder altid efter nye folk (ikke kun udviklere) som kan hjælpe med et sortere fejlrapporteringer, kode patches og teste løsninger. En god måde til at øge dit arbejdskendskab af Joomla kodebasen på, og også en god måde til at møde nye mennesker fra hele verden.

Hvis du er interesseret, så læs venligst om os på Joomla! Wiki'en og, hvis du ønsker at deltage, så send en e-mail til Jacob Waisner, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., vores Bug Squad koordinator.

Du kan også hjælpe Joomla udviklinge ved at takke de involverede i de mange områder af processen. Projektet ønsker også at takke alle der har taget sig tid til at forberede og indsende arbejde inkluderet i Joomla CMS og Framework.

Et stort Tak til vore frivillige!

Joomla 4.1 er resultatet af tusinder af timers arbejde fra mange frivillige.

En stor tak går til alle der har bidraget til 4.1 udgivelsen!

Sponsorer