Endnu engang er Joomla projektet stolt af at kunne annoncere tilgængeligheden af Joomla 4.0 Beta 7 udgivelsen, og Joomla 3.10 Alpha 5.

Vi forventer at dette er den sidste betaudgave af Joomla 4 og at vi har en Release Canidate klar i marts. Vil vil også gøre en ny portal tilgængelig, hvor oversættelsesteams kan uploade deres Joomla 4 sprogpakker for at være klar sammen med den første Release Candidate.

Vi inviterer dig til at downloade, installere og teste pakken for at forbedre kvalitetssikringen for den kommende 4.0 udgivelse og for at opdage de nye funktionaliteter der introduceres i denne store udgivelse.

Ønsker du at prøve Joomla 4.0 Beta uden at migrere et af dine egne websteder? Test det direkte på at launch.joomla.org

Hvad er forskellen mellem Beta 6 og Beta 7?

Joomla 4 Beta 7 indeholder:

  • En opgradering fra Bootstrap 4 til Bootstrap 5 som svar på de af fællesskabet opstartede diskussioer på GitHub.

Vi inviterer dig til at teste denne versione og vi vil være taknemmelige for at modtage al den feedback som du kan levere, udover at rapportere problemer og fejl på Joomla CMS Issue Tracker.

For at opdatere fra Joomla 4.x til enhver nyere udgave så vær sikker på at dine Joomla Update Components indstillinger peger på opdateringskanalen “Testing” og sæt minimumsstabiliteten til “Beta”. Denne indstilling understøtter nu også opdateringer mellem præ-udgivelser.

For en komplet liste over kendte bagudkompatibilitetsproblemer for version 4.0, se venligst Potentielle bagudkompatibilitetsproblemer i Joomla 4.0 på dokumentationswebstedet.

 

Download Joomla 4 Beta 7
Engelsk (UK), 4.0.0 Beta 7 Fuld pakke.

Besøg venligst GitHub for at se alle ændringer der er tilføjet mellem Beta 6 og Beta 7.

Joomla 3.10 hjælper med overgangen til Joomla 4

Sammen med Joomla 4 Beta 7, udgiver vi den femte alfa version af Joomla 3.10.

Joomla 3.10 er broen mellem de to store serier. Joomla 3.10 stabil vil primlært være en udgivelse der indeholder tilbageporteringer af API ændringer fra Joomla 4.0 udviklingsgrenen, for at hjælpe med overgangen til den næste store udgivelse for fællesskabet. Joomla 3.10 vil være understøttet for 2 år efter den endelige udgivelse.

Sammen med 3.10 introducere vi en ny funktionalitet til Joomla opdateringskomponenten for at hjælpe dig med din mini-migreringsproces: Præ-opdaterings kontrollen.

Når dit websted er opdateret til 3.10, så vil præ-opdateringskontrollen give dig mulighed for at kontrollere kompatibiliteten med Joomla 4.0 minimums kravene med hensyn til dit aktuelle hosting miljø, og endnu vigtigere, dine installerede udvidelser. Dette vil hjælpe dig med at migrere gnidningsfrit til  Joomla 4.0.

Opråb efter feedback fra udvidelses- og skabelonudviklere!

Vi ønsker specielt at udbrede dette opråb omkring testning og endnu vigtigere om feedback, til alle Joomla udvidelses- og skabelonudviklere. Dine produkter bidrager til en af Joomlas nøglefunktionaliteter: dets skalebarhed. Denne udgivelse er et perfekt øjeblik til at starte med at arbejde på at få dine udvidelser os skabeloner gjort klar til den stabile version af Joomla 4.0 og 3.10. Din feedback er meget afgørende for de kommende udgivelser.

Du kan hjælpe os ved at åbne en  PR eller Issue på GitHub eller tage kontakt til George Wilson (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) and Tobias Zulauf (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) omkring ovenstående emner, så vi kan være sikre på at alle punkterne er blevet gennemset upfront.

Kan jeg opgradere mit websted fra 3.9.x til Joomla 4 Beta 7?

Det simple svar er ja. Selvfølgelig Ikke på et produktionswebsted, men hvis du ønsker at teste opdateringen til Joomla 4, så kan du gøre dette nu.

Opdateringsbemærkning: På grund af sammenfeltning af både et forberedende skridt for den kommende Joimla 4.1 funktion og gentilføjelse af indstillingen custom_data - så vil der være udfordringer ved opdatering fra beta 3 til beta 5. Du skal køre et lille antal SQL forespørgsler inden du foretager opdateringen - dette kan findes på følgende dokumentationsside: https://docs.joomla.org/J4.x:Upgrade_to_4.0_Beta_4

For at opgradere fra 3.9.x til Joomla 4, så skal du gå via den netop udgivne 3.10 alpha på nuværende tidspunkt. Der er ikke planlagt nogen direkte sti mellem 3.9 og 4.x. Alle opgraderinger går via 3.10.

For at opgradere  så følg venligst disse skridt:

  1. Gå til indstillinger for Joomla opdateringskomponenten og skift opdateringskanalen til “Test” pg minimum stabilitet til “Alpha”.
  2. Opdater til seneste 3.10 alpha ved anvendelse af Joomla opdateringskomponenten.
  3. Efter at du har opdateret til 3.10 alpha, så skift opdateringskanal til “Brugerdefineret URL” og sæt den brugerdefinerede URL til “https://update.joomla.org/core/test/310to4_list.xml”
  4. Nu kan du opdatere til den seneste 4.0 beta udgivelse.
  5. Kontroller venligst grundligt resultaterne som du får fra præ-opdateringskontrollen i forhold til dit miljø og specificer dine installerede udvidelser inden du opgraderer.
  6. Efter opgraderingen, så skift venligst tilbage til opdateringskanalen “Test” med “Beta” som minimums stabilitet, for at få fremtidigie opdateringer mellem Joomla 4 betaer.

Har du brug for flere detaljer omkring opdateringsprocessen? Så finder du dem i dokumentationen.

Hvornår er den stabile udgivelse klar?

Tidslinjen for den stabile udgivelse afhænger af den feedback vi modtager fra udviklere og brugere. Deltag i testning og rapportering for at hjælpe med at sikre en solid og hurtig udgivelse. Ønsker du at hjælpe? Perfekt! Nedenunder finder du mere information om hvad du kan gøre.

Den mest opdaterede information omkring denne tidslinje kan du finde i vores projekt roadmap.

Hvor kan jeg finde dokumentation om Joomla 4?

Vi er startet med at levere nogle vejledninger til at hjælpe dig med Joomla 4. Vi vil skrive flere vejledninger for at hjælpe dig med at forstå de signifikante ændringer i Joomla 4. Du kan finde de eksisterende, såsom hvordan du laver et Plugin eller et modul til Joomla 4, namespace konventioner, forberedte udtryk, anvendelse af den nye web asset klasse og mange flere her.

Vi opfordre vore udviklere til at hjælpe med at skrive dokumentationen om Joomla 4 på docs.joomla.org for at understøtte og guide brugere såvel som andre udvidlsesudviklere.

En JDocs side vil hjælpe udviklere med at se den allerede eksisterende dokumentation og dokumentation som stadig skal skrives.

Vi inviterer dig til at tjekke den ofte, opdatere den og levere manglende indhold: https://docs.joomla.org/JDOC:Joomla_4_Tutorials_Project

Hvordan kan jeg hjælpe med Joomla 4 udvikling?

For at sikre at 4.0 udgivelsen og vore store funktionaliteter er “produktions-klare”, så har vi brug for dig! Test udgivelsen og rapporter enhver fejl som du må finde, på issues.joomla.org.

For at gøre livet for testere (og tidlige ibrugtagere) lettere, så er opdatering fra Beta version, mulig til den næste Beta, RC eller stabile version (vi vil forblive strikte i forhold til at opdatere og slette filer pg modificere SQL ændringerne).

Som tidligere skrevet, så har vi fokus på at få Joomla 4 udgivet så snart som muligt. Derfor planlægger vi ikke at udgive flere 3.x minor versioner, undtaget 3.10.

Alle funktionalitetsforslag bør dirigeres mod 4.1 udgivelsen.

En stor tak til vore frivillige!

Denne beta og alpha udgivelse er resultatet af tusinder af timers arbejde, gjort af et dusin frivillige.

En stor tak går ud til alle der har bidraget til 4.0 Beta og 3.10 Alpha udgivelsen.

Sponsorer