Joomla projektet er glade for at annoncere tilgængeligheden af den først Joomla! CMS 4.0 Udgivelseskandidat og Joomla 3.10 Alfa 6.

Joomla brugere og udvidelsesudviklere opfordres til at downloade og installere pakkerne for at levere kvalitetssikring af de kommende 4.0 og 3.10 udgivelser.

Joomla! 4 er den seneste større udgivelse af Joomla! CMS. Læg venligst mærke til at skiftet fra 3.9 til 4.0 er en migrering. Du skal opgradere din J3.9 til J3.10, som vil være tilgængelig samme dag som J4.0 er stabil. J3.10 har en kompatibilitetskontrol til at hjælpe dig gennem migreringen til J4.0. OPGRADER venligst ikke nogen af dine produktions websteder til udgivelseskandidat versionen!

Hvad er denne udgivelse til?

Joomla 4.0 RC1 er målrettet til udvidelses- og skabelonudviklere. For at motivere dem til at arbejde med denne udgivelse for at kunne forberede udvidelser til den stabile udgivelse af Joomla! CMS 4.0. Brugere opfordres til at teste pakken i forhold til problemer og at rapportere eventuelle problemer på Joomla! CMS Issue Tracker. Test websteder baseret på denne udgivelseskandidat kan føres op til stabil version, men anvend aldrig denne version til live produktions websteder. Der vil være en opgraderings path mellem udgivelseskandidater og den sidste  udgivelseskandidat til den stabile version af Joomla 4.0, hvis du ønsker at afprøve opbygningen af et nyt websted.

Hvordan vil Joomla 4 gavne mig?

Joomla4Hastighed

Med Joomla 4 får du fordel af øget performance. Hastighed er en af top faktorerne i forhold til gennemførsler hvad enten det handler om e-handel eller om du har brug for flere abonnenter. Joomla 4 giver dit websted det boost som det har brug for.

Joomla4Tilgængelighed

Uanset hvilken størrelse dit websted har, så er tilgængelighed et must, og lige fra starten leverer Joomla 4 den bedste klasse i tilgængelighed. Layoutet, kontrast og infrastruktur har alle indbygget tilgængelighed så det vil gavne alle dine besøgende. Vi har stilet efter W3C Tilgængeligheds guidelines (WCAG) 2.0 (med AA compliance)

Joomla4Sikkerhed

At køre et websted med state of the art velskrevet kode, hjælper med at være på forkant når det gælder sikkerhed. Med mange arkitektoniske ændringer der er designet til at maksimere sikkerhed og holde hackere ude, kan du være sikker på at skiftet til Joomla 4 er et klogt valg. Fordelene er utallige når det kommer til at sikre at dine og dine klienters data er så godt beskyttede som overhovedet muligt.

Joomla4Arbejdsgange

Arbejdsgange hjælper dig med at køre dit websted effektivt, ved at sikre at de jobs der mangler at blive lavede blive gjort og af de korrekte personer. Kombineret med de mange forbedringer i medie styringen, så vil indholdsforfattere elske de nye arbejdsgange og mediestyringen.

Joomla4E-mails

Lever brugerdefinerede e-mails, som informerer og byder dit webstedspublikum velkommen effektivt! Med det nye e-mail skabelonsystem, så er det lettere end nogensinde at brande og indholskorrigere de e-mails, som dit websted udsender. Nu kan du tage dit websted til næste niveau i forhold til kommunikation med dine kunder½.

Joomla4Søg

Søgning er et boost til ethvert websted. Det giver dine besøgende mulighed for at zoome ind på de områder som der er interesserede i, og øger engagementet, samt dit websteds ranking. Når det kommer til søgning, så har Joomla 4's smart søgning mange forbedringer i forhold til tidligere Joomla søgninger, og er den bedste til dato.

 

Link til J4 brochure: https://joom.la/J4brochure
Link til J4 dokumentation
https://docs.joomla.org/J4.x:Getting_Started_with_Joomla!
https://docs.joomla.org/JDOC:Joomla_4_Tutorials_Project

Joomla 3.10 hjælper med overgangen til Joomla 4

Sammen med Joomla 4 RC1, udgiver vi også den sjette alfa version af Joomla 3.10.

Joomla 3.10 er broen mellem 2 2 større serier. Joomla 3.10 stabil vil primært være en udgivelse der indeholder bagud porteringer af API ændringer fra Joomla 4.0 udviklingsgrenen for at hjælpe med at lette overgangen til den næste større udgivelse for fællesskabet. Joomla 3.10 vil blive understøttet i 2 år efter at den endelig er udgviet.

Når dit websted er opdateret til 3.10, så vil præ-opdateringskontrollen give dig mulighed for at kontrollere kompatibiliteten med Joomla 4.0 minimumskravene i forhold til det aktuelle hostingmiljø og, endnu vigtigere, dine installerede udvidelser. Dette vil hjælpe med at lade din migrering til Joomla 4.0 foregå gnidningsfrit.

Kan jeg opdatere mit websted fra 3.9.x til Joomla 4 RC1?

Det simple svar er ja. Selvfølgelig ikke på et produktions websted, men hvis du ønsker at teste opdateringen til Joomla 4 nu, så kan du det.

For at opgradere fra 3.9.x til Joomla 4, så skal du gå via den seneste 3.10 udgivelse. Der er ikke planlagt eller understøttet nogen direkte opgraderingssti mellem 3.9 og 4.x. Alle opgraderinger går via 3.10.

Følg venligst disse skridt for opgradering:

  1. Gå til Joomla opdateringskomponentens indstillinger og skift Opdateringskanalen til “Test” og Maksimal stabilitet til “Alfa”.
  2. Opdater til den seneste 3.10 alfa ved at anvende Joomla opdateringskomponenten.
  3. Skift Opdateringskanalen til “Brugerdefineret URL” og sæt den brugerdefinerede URL til “https://update.joomla.org/core/test/310to4_list.xml
  4. Nu kan du opdatere til den seneste 4.0 udgivelseskanditat.
  5. Kontroller venligst nøje resultatet af præ-opdateringskontrollen i forhold til dit hostingmiljø og dine installerede udvidelser inden du opgraderer.
  6. Skift venligst tilbage til “Test” opdateringskanalen efter opgraderingen med minimumsstabiliteten “Udgivelseskandidat” for at få yderligere fremtidige opdateringen mellem Joomla 4 RCs.

Hvis du behøver flere detaljer omkring opgraderingsprocessen, så kan du finde dem i dokumentationen.

Hvem er Joomla! til?

Joomla4Alle

Joomla4! er for alle.

Skrevet af frivillige fra enhver sektor, så anvendes det over alt på internettet til alle slags projekter: små projekter, men også nationale regeringswebsteder. Fra små butikker til websteder for verdensomspændende brands.
Joomla’s power kommer fra dets altid udviklende kode base, der holder stand i forhold til best practice, men også fra dets støre økosystem af udviklere som ser muligheder i markedet og udfylder disse huller med god software, designet til at hjælpe med dagligdags problemer.

Joomla! 4 er den seneste i et verdensklasse CMS som tillader dig at starte dit websted, vel vidende at det kan vokse efterhånden som dine behov ændrer sig og skaleres i forhold til dine kunder.
Alt dette, og Joomla 4 er gratis at anvende og open source software.

Hvad venter du på? Installer i dag og dyrk din fremtid.

Hvornår er den stabile udgave klar?

Vi har justeret udgtvelsestidslinjen en smule for at sikre at vi kan få alt op på det kvalitetsniveau som vi alle ønsker, og for at sikre grundig testning på så mange forskellige hostingmiljøer som muligt.

Skemaet er nu som følger:

Ny Joomla 4 Udgivelseskandidat hver ande uge indtil Joomla 4 stabil bliver udgivet.

Bemræk venligst at datoerne kan ændres afhængigt af tilgængeligheden af frivillige og omstændigheder der er ude af vore hænder.

Hvordan kan jeg hjælpe Joomla! udviklingen?

Der er mange måder hvorpå du kan blive aktivt involveret  i Joomla. Det betyder ikke nogen om du er koder, integrator, eller blot anvender Joomla. Du kan kontakte enhver vort frivillige engagements team for at få mere information, eller hvis du er klar, så kan du hoppe lige ud i det på Joomla! Bug Squad.

Joomla! Bug Squad er et af de mest aktive teams i CMS udviklingsprocessen og de er altid på udkig efter nye folk (ikke kun udviklere) som kan hjælpe med at sortere fejlrapporter, kode patches og teste løsninger. En god måde til at øge dit arbejdskendskab til Joomla! kode basen, og også en god måde at møde andre personer fra hele verden på.

Hvis du er interesseret, så læs venligst om os på Joomla! Wiki'en og, hvis du ønsker at deltage, så send en e-mail til Jacob Waisner, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., vores Bug Squad koordinator.

Du kan også hjælpe Joomla! udviklingen ved at takke de involverede i de mange områder af processen. Projektet ønsker også at takke alle bidragsydere, som har givet sig tid til at forberede og indsende arbejde der skal indkluderes i Joomla! CMS og Framework.

En stor tak til vore frivillige!

Denne udgivelseskandidat er resultatet af tusinder af timers arbejde udført at mange af frivillige.

En stor tak skal gå til alle der har bidraget til 4.0 udgivelsen! Lige nu er vi over 45,458 commits med mange forskellige personer der bidrager til disse (ikke inklusiv testere og andre ikke-kodnings aktiviteter).

 

Sponsorer